[предизвикателство] Български автори - завършено и ново

Весела Коледа! Надявам се всеки от вас да получи поне една книжка под дървото. Мен днес ме зарадваха с "Престъпленията на Гринделвалд", но не това е темата на поста :D Всяка година си поставям за цел да чета повече български автори, защото вниманието ми често се отклонява настрани. Всеки път за цел си поставям 12 - по една месечно, звучи съвсем приемливо! За първи път тази година обаче  (почти) успях!  Ето кои бг книжки прочетох през 2018:

1. "Индор и братството на Почти Пълната Луна" - Б.Н.Добрев
2. "Индор и сянката на страданието" - Б.Н.Добрев
3. "Призвание Герой!" - Ал Торо и колектив
4. "Страст за живот" - Алеона де Кама
5. "Светлината на Атлантида" - Десислава Шейтанова
6. "Лора от сутрин до вечер" - Димитър Коцев
7. "Марудските катакомби" - Донко Найденов
8. "Просто Спас" - Стен Дамянов
9. "Дългът" - Гери Йо
10. "Балада за Георг Хених" - Виктор Пасков
11. "Юначният българин" - Ангел Каралийчев

В момента съм преполовила "Изкуплението" на Гери Йо, и ако успея до края на годината, ще имам 12! :D Да, "Спас" е комикс, а книжката на Ангел Каралийчев е детска, но все пак. Повечето от книжките се сдобиха и с ревюта, за което също се гордея със себе си, че се натутках :D Любима българска книга за годината за мен стана  "Светлината на Атлантида", чието продължение очаквам с нетърпение и се надявам да е една от изненадите на 2019. Нарочно изключвам от класацията Спас, защото пред този заек всичко бледнее :D Най-голяма изненада за мен пък бе "Балада за Георг Хених" - не очаквах да ми хареса. За тази книга имам преполовено ревю и ако не тази, то догодина се надявам да ви го покажа.
Имах също така възможност да участвам в блог-подскок заедно с Гери, и както казах, се надявам да завърша поредицата в рамките на тази година.

За 2019 си поставям същата цел като тази - 12 книги, като само си пожелавам да я надмина. Запасила съм се с бг книги и автори и това, което много ме радва, е че виждам все повече заглавия в предпочитаните от мен жанрове - така че това предизвикателство не би трябвало да е предизвикателство.

Темата за Предизвикателството с български автори във Форум Муза ви чака ето ТУК
А това са ЧЗВ на предизвикателствата.

Но дори и да не дойдете да играете с нас във форума, нека всички се чувстваме предизвикани да четем повече бг книжки :)

Коментари

  1. Страхотна инициатива, заслужаваща похвала :) Дори ме провокира да направя бърза сверка и да видя колко български книги съм прочел за 2018-та - 16 са ;) Като за всяка съм драснал и по мнение в блога си. Ако не друго то занапред ще гледам също поне по едно произведение от роден автор да отмятам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Успях да разгледам и твоето блог местенце. И аз съм хвърлила око на повечето книги, да които си писал, като от тях на първо място ми е "Клиниката" :D

      Изтриване
  2. Не чета за съжаление книги от български автори ,а за някои от по горе написаните имена за изобщо не съм чувала.Имам огромно желание да си купувам книги на български автори, и изобщо книги на български език.
    Но живея в чужбина и нямам физическа и логистична възможност да чакам с месеци куриери от България за доставка на книги.Нямам и място за съхранение.Ето защо докато в България не започне издаването и продажбата на електронни и аудио книги, огромното ми желание да чета български автори ,и изобщо български книги, си остава мечта.


    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

[book review] The Host/Скитница

Летен четатон

[readathon] Имало едно време... - Приказен четатон от bookfan.tasy