[предизвикателство] Азбучно - завършено и ново





Последните дни не спирам да се хваля, но сега нека е официално - завърших Азбучното предизвикателство! Затова ето го отчетът ми за 2018, и новото за 2019.

Причината да съм толкова въодушевена, е че от години играя Азбучното предизвикателство в различни варианти - във Форум Муза от 5 години, а отпреди това поне още две, и за първи път успявам да попълня азбуката. Този път играта беше със заглавия - трябваше да се прочете книга със заглавие за всяка буква от азбуката (без ь, ъ и й, ако играем на български). С един напън последния месец, ето го и резултата ми:

А - "Арсен Люпен - крадецът джентълмен"
Б - "Божигроб"
В - "Възраждането на Атлантида"
Г - "Гръцките герои на Пърси Джаксън"
Д - "Демонична душа"
Е - "Един от нас лъже"
Ж - "Жената - чудо"
З - "Знакът на Атина"
И - "Индор и братството на почти пълната луна"
К - "Коледни желания и бисквитени целувки"
Л - "Лора от сутрин до вечер"
М - "Марудските катакомби"
Н - "Нивганощ"
О - "Освобождението на Атлантида"
П - "Последният олимпиец"
Р - "Разцеплението"
С - "Синът на Нептун"
Т - "Танцуващият замък"
У - "Убийство в зоопарка"
Ф - "Фантастични животни и къде да ги намерим"
Х - "Хладнокръвно отмъщение"
Ц - "Царството на злото"
Ч - "Чумавият двор"
Ш - Шинджу
Щ - "Щамът Андромеда"
Ю - "Юначният българин"
Я - "Ястребът"

От тях, 13 са с ревюта (заглавието е линк, където е налично), 7 са препрочитания (ех, препрочитането ми е слабост - затова новите книжки се трупат!). Но така или иначе, съм изключително хепи от резултата! И готова за нови върхове!

 Във форума стана класика да редуваме каква "азбучна супичка" да готвим - една година заглавия, една автори :D 2019 е годината на авторите! Темата с предизвикателството във форума е ето тук
А правилата накратко са - прочетете по един автор за всяка буква от азбуката. Може да ползвате малкото или фамилното име (без бащино), но един автор не може да е за две буквички (например Александър Сергеевич Пушкин може да е за А или П, но не и за С)

+ Бонус азбучно предизвикателство, за хората, които обичат по-малки или по-забавни цели :D

Отворете книгата, която четете, и вземете първите три думи от страницата, до която сте стигнали. Прочетете книга със заглавие, започващо с всяка от буквите в тези думи (без "кофти" буквите - виж горе :D ). Ако в момента не четете нещо - първите думи от следващата книга, която смятате да започнете.

В момента чета "Изкуплението" на Гери Йо, и съм на 117 стр, която започва с "Драконът се изви". Махам буквата "ъ"... и чакам 2019 да се заема с останалите!

Ако ви се готвят азбучни супички (от автори, мухахахах!) ще се радваме да се присъедините към нас във форума! И за да бъде по-забавно, на всеки няколко месеца има малко теглене с награда за участниците :)

Общи правила на форумните предизвикателства и ЧЗВ
Азбучно предизвикателство 2019

Коментари

Популярни публикации от този блог

[book review] The Host/Скитница

Летен четатон

[readathon] Имало едно време... - Приказен четатон от bookfan.tasy