[challenge] Персонално предизвикателство 2020

Покрай сезона за равносметки идва и сезона за нови предизвикателства! Ако не знаете, от години Форум Муза е нашето малко свърталище за читателски предизвикателства. За първи път тази година  предлагам на другарчетата във форума едно ново предизвикателство, което да ви даде възможност да го претворите както си искате и да се насочите точно към целите, които желаете да постигнете.  Точно така, време е за едно лично, Персонално предизвикателство! Как? Първо, може да го намерите във форума ето тук - Персонално предизвикателство . Иначе:

Exclamation Поставете си 3 книжни и читателски цели, които искате да постигнете пред 2020. Могат да бъдат големи или малки, такива, каквито влачите от години, или нещо, което сте решили тъкмо сега.  Въпросът е да е нещо, което искате да направите!

Целите трябва да могат да се измерят количествено или да имат някаква крайна точка. Т.е., не си поставяйте неясни категории като „Искам да прочета повече нехудожествени книги през 2020“, а „Искам да прочета 5 нехудожествени книги“. Или „Искам да завърша 3 от започнатите си поредици“. „Искам да наваксам с поредица Х“.  Не „Няма да си купувам нови книги през 2020“, а „Няма си взимам нови книги първите три месеца, освен ако…“ . Не „Искам да си направя книжен блог“, а „ Искам да си направя блог и да публикувам в него всяка седмица“. Схващате идеята. Ясните рамки и видимите цели правят постигането по-лесно.


ExclamationМоже да играете предизвикателствата и самостоятелно, но ако се включите във форума, ще участвате в мини-томболи през годината. Тъй като томболите са общи за всички читателски предизвикателства, ако отчетите не са събрани на едно място ми е твърде трудно да следя участниците. Ако играете в блога или страничката си, ще съм благодарна да оставите линк към форума.

Ето ги и моите три лични предизвикателства:
  • Да прочета 10 тома манга/комикси/графични новели през 2020 - навремето мангата ми беше любим стил и жанр, и винаги съм оценявала високо изкуството да разкажеш история в рисунки. С времето обаче се отдръпнах от тази субкултура и все по-рядко чета такива неща. Затова една от личните ми цели е да прочета 10 красиви томчета!
  • Да завърша 3 от започнатите си поредици. За протокола, засега имам около 40 започнати поредици.
  • Да не си взимам повече от 1 книга на месец, освен ако не са безплатни. Тази точка определено ще я прегледам след първото тримесечие :D За протокола - миналата година издържах един месец, без да си взимам книга :D
Какви са вашите читателски цели за 2020?
*Безплатна картинка от book png from pngtree.com

Коментари

  1. За 2019-та си бях поставил 2 цели - да прочитам поне по 5 книги на месец и всеки месец да отмятам по едно заглавие, писано от български автор. Прочетените ми книги са 63. Тези от български автори са около 20, така че съм в график. За догодина, живот и здраве, целите ми си остават същите. Пожелавам ти да се справиш със своите безпроблемно.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! По тези три точки, а и по останалите предизвикателства, ще се постарая да напредна максимално. Но нагласата ми е, че и да не успея, пак ще съм постигнала повече, отколкото ако нямах цел и не бях направила усилие.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей! Моите цели за 2020 г. са да намаля любовните романи и да се концентрирам върху фентъзито. Както и да прочета няколко книжки от вселената на Междузвездни войни. Обаче не смятам тази година да си поставям книжно предизвикателство от сорта „прочети 50 книги“, защото искам да се концентрирам върху това, което чета, а не върху бройката.
    Успех през новата 2020 година!
    - Йоана от The Book Pub ♥

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

[book review] The Host/Скитница

Летен четатон

[readathon] Имало едно време... - Приказен четатон от bookfan.tasy