[challenge] Romancopoly от Under the Covers

Romanceopoly 2020 Participant
Последните години не играя в много чужди читателски годишни предизвикателства. С малки изключения се придържам към тези във Форума. Това не е заради някакво силно собственическо чувство от типа "моето гардже си е най-хубаво" :D Опитвам се да се въздържам, за да не се върна към периода, когато се записвах в по над 40 предизвикателства за година. Всичките бяха такаааа забавни, но отчитането и следенето по тях беше същински кошмар.
На това предизвикателство устоях миналата година, но тази вече се поддадох. Ако има нещо по-хубаво от читателско предизвикателство, то това е читателско - предизвикателство - игра. За борбата ми с доста по-популярното Бинго съм ви говорила, но това е .... Монополи! Сигурно звучи странно, но да играя книжно Монополи винаги ми е било читателска мечта, и една от големите ми радости за годината е, че играхме на живо специално монополи по "На пет стъпки от теб" на Рейчъл Липинкот на първата тийн среща в читателския клуб.
А тази година Романтичното монополи (или съкратено - Романс - ополи)  на Under the covers и приятели - което е един от първите блогове, които започнах да следва преди години - е направено още по-красиво. Освен това видях, че всъщност монополито не е толкова съсредоточено единствено върху романтиката. Това бе един от доводите, с които се отказах миналите пъти, но сега като го разгледах, условията позволяват да се вмъкнат по-разнообразни неща.И така, ето го накратко Романсополи 2020  ! За пълни правила, както и за всички нужни за играта елементи за принтиране, последвайте линка. - EТО ТУК
Всяко квадратче на дъската и всяка "улица" и "квартал" са претворени за нуждите на Монополито. А за същинските предизвикателства може да избирате между два сета от условия, кръстени "Луна" и "Слънце". Може да видите условията предварително и да прецените кой комплект ви харесва повече. Освен специалните предизвикателства, организаторите са приготвили и общи за двата сета, сезонни предизвикателства. Аз лично си харесах Слънчевия вариант, и ще стартирам с него.
Начините за игра са два - или да почнете да марширувате по всяко квадратче подред, докато не изчетете всички; или да хвърляте зарчета и да правите обиколки, докато не ги попълните. Естествено, вариантът със зарчета е къде-къде по-забавен! Сериозно, кой би се отказал от него :D
Нивата на трудност пък са три - в първо ниво (Пътешественик) може да четете само жанра, без конкретното условие. Второ (Приключенец) трябва да изпълните веднъж условията от дъската, от Слънчевия или Лунния сет по избор, а Трето, (Местен или Кореняк) изисква две пълни обиколки с два изпълнени сета от условия. Моята цел ще е второ ниво - въпреки че имам съмнения, че ще успея да изпълня дори веднъж цялата дъска, не искам да се отказвам от конкретните условия, защото те правят играта по-забавна.
Вече нямам търпение да се втурна в това предизвикателство, единствено ми остава да си принтирам дъска. Тук е малката ми критика към организаторите - отделили са времето да направят борд със светлокожо и тъмнокожо момиче, като и двата са супер красиви, но няма пуснат вариант в черно-бяло, за хора, които нямат цветен принтер.

 Вие бихте ли играли? Ако идеята за Книжно, и при това Романтично монополи ви блазни, идете на линка горе. И се обадете, ако играете, евентуално да разменяме инфо за подходящи заглавия, които ги има на българския пазар.

Коментари

Популярни публикации от този блог

[book review] The Host/Скитница

Летен четатон

[readathon] Имало едно време... - Приказен четатон от bookfan.tasy