[challenge]Азбучно предизвикателство 2020

Продължаваме с класическите форумни предизвикателства. Азбучното предизвикателство се завръща, с леко улеснение и с бонус предизвикателството от миналата година :D За пълни правила, отбийте се в темата във Форум Муза - ЕТО ТУК.
През 2019 играхме с автори, сега е отново ред на предизвикателството със заглавия.

Накратко:
За предизвикателството прочетете книга за всяка буква от азбуката! Може да ползвате по избор кирилица или латиница, и може да изпуснете й, ъ и ь . Тази година вкарвам малко улеснение – нужно е поне една дума от заглавието да започва с нужната буква. Например – „Тримата мускетари“ може да зачислите към Т или М, по ваша преценка. Но помнете – не може една книга да се брои едновременно към две букви и не бива да размествате книгите на по-късен етап.
А сега за допълнителното предизвикателство: отворете книгата, която четете в момента на страницата, до която сте стигнали. Вземете първите три думи от страницата, и прочетете книга за всяка буква, която съдържа. Да речем „аз долавях песента“ – по едно заглавие за А, З, Д, О, Л… и т.н. Сещате се :D

Може да правите само основното или само допълнителното предизвикателство или да си поставите за цел не цялата азбука, а да речем само 20 букви.

ExclamationМоже да играете предизвикателствата и самостоятелно, но ако се включите във форума, ще участвате в мини-томболи през годината. Тъй като томболите са общи за всички читателски предизвикателства, ако отчетите не са събрани на едно място ми е твърде трудно да следя участниците. Ако играете в блога или страничката си, ще съм благодарна да оставите линк към форума.

Бихте ли се включили? Ако решите да участвате, какво изречение за мини предизвикателството ви се пада? :D

Коментари

Популярни публикации от този блог

[book review] The Host/Скитница

Летен четатон

[readathon] Имало едно време... - Приказен четатон от bookfan.tasy