[book event] Review Marathon wrap up

Миналата седмица се зарекох да направя ревю-маратон и да напиша седем ревюта по зададените за всеки ден теми (оригинално като част от читателски маратон). Накратко равносметката е шест ревюта и едно книжно промо. Накрая се отклоних от плановете си, но като цяло считам начинанието за успешно завършено!

Ето и разширено как протече маратонът:
Ден първи: - нехудожествена, класика или литература за възрастни. Спрях се на "Ектопия" - роман, в който героинята е лекар, борещ се с кариерата и със сърцето си -ревю.


Ден втори: исторически романи. Писах за "Да опитомиш планинец" - Кинли МакГрегър. Въпреки че Син си остава моят любимец от тази поредица (и някак успявам да говоря за него във всяко ревю за нея), този том бе наистина силен. Беше пъстър, разнообразен и забавен и завърши наистина зашеметяващо.Ревю.

Ден трети: научна фантастика. "Пролетариатът на роботите" е странна смесица - някъде в бъдещето, роботи прислужващи във викториански домакинства се надигат. Звучи мрачно, но всъщност бе забавна. Ревю.

Ден четвърти: екшън. "Невъзможно бягство" на Джеймс Дашнър бе книга, която в крайно сметка изчетох на един дъх. Накрая ме остави с малко смесени чувства, по-точно с нещо глождещо ме отвътре. Но наистина я прочетох с голямо удоволствие, и се надявам да имам възможност да наваксам с останалите от поредицата. Ревю

Иии оттук нататък развалих поредицата :( Изпуснах петък, а в събота и неделя се отклоних от зададените теми. Все пак имаше още две ревюта до края на седмицата, та ето ги и тях:

"Време за всичко" бе наистина зашеметяващ исторически роман и горещо го препоръчвам! Беше част от първото ми книжно турне като част от една група и малко се притеснявах, защото моят блог бе първата спирка. Освен ревюто, в поста ще намерите откъс от книгата и томбола, организирана от авторката за ваучер за Амазон :D Ревю.

Завърших седмицата на маратона с част трета от "Момичето от Гласфорд". Наистина интересна поредица, с много оригинален подход към пътуването във времето и изпълнена с екшън и динамика (в някои отношения дори прекалено!). На третата част най-накрая можах с ръка на сърцето да дам пет звездички :D Ревю.

Та това беше обобщението на моя маратон. Доволна съм от резултата, въпреки че беше в известна степен натоварващо и понякога много ме мързеше да преведа ревюто - независимо на кой език го бях написала първо. Освен това ми изяде от времето и силите за НаНоРиМо... но не съжалявам, защото наистина напреднах с ревютата. Скоро смятам да си спретна пак нещо такова :D

Коментари

Популярни публикации от този блог

[book review] The Host/Скитница

Летен четатон

[readathon] Имало едно време... - Приказен четатон от bookfan.tasy