[придобивки]Разопаковане - Muggle Struggle

Обикновено не правя разопакования на кутии, по простата причина, че се бавя твърде много, и докато се наканя да напиша подобен пост, съм разхвърляла половината предмети от кутията, а междувременно са изпратени още три. Но за тази кутия реших да се стегна, защото е съвсем нова и има тепърва да се развива.


Кутията, за която иде реч, се подвизава под звучното име Muggle Struggle . Открих ги, когато преди месец правиха томбола с награда. Това представлява книжна фен-кутия, но без книга, само с предмети, които са преимуществено ръчна изработка. Първата им кутия "Валпургиеви нощи" не ме впечатли толкова, но реших да пробвам с декемврийската, и трябва да кажа, че има подчертан напредък.
Нека започнем разопаковането подред.
Кутията е с лого на кутията от едната страна и с персонализиран надпис от другата. По принцип, не е добра идея да изкушавате хората да въртят кутията насам-натам, но за щастие, нещата вътре бяха подплатени отвсякъде.
Под картичката "Получател" е скрито името на късметлията, за когото е кутията. Както ще разберем по-нататък, това не е единственото персонализирано нещо в кутията.

Темата на декемврийската кутия е коледна и е с предмети, вдъхновени от Хари Потър, Софийски магьосници, Дворовете на Сара Дж.Маас и коледните приказки и легенди

Първото, което ми направи впечатление, бе писмото. Защото е огромно. На снимката не си личи, но е 4 страници. Това не е просто опис на предметите, а истинско, лично писмо за получателя. С обяснения, цитати и цяла малка коледна приказка, писмото носеше тръпка само за себе си, и направо мога да го броя за отделен предмет.

Коледните картички са 5 на брой. Всяка си има собствено заглавие и вдъхновение, описани в писмото. Естествено, любима ми е картичката с душкото, а на второ място е "Бастунчето на Дядо Коледа" (най-дясната). Несъмнено всичките ще влязат в употреба по празниците.  Към хартиените творения има и един заскрежен книгоразделител, който по цветова гама и стил причислявам към предметите, посветени на "Двор от скреж и звездна светлина".


На Сара Дж.Маас са посветени брошка и коледна топка, като двете са комплект - изработени от сини пухчета, брокат, сняг и звездно-небесни висулки.
В писмото пише, че всеки ще получи нещо уникално, така че предполага има разлики в топчетата и висулките. На снимката коледната топка не си личи много, но на живо е по-красива заради броката. А и ме радва как се мандахерцат вътре.

Сара Дж.Маас напоследък ми е страшно изкушение. Навсякъде има неща за нея, и повече от всякога досега, ми се струва, че изпускам нещо. Каня се да я прочета, но просто имам толкова много други накупени книги, че буквално ми е гузно да почна да купувам още една. Но, както се знам, някой ден ще се изкуша... Вие коя нейна поредица препоръчвате?

На "Софийски магьосници" е посветена коледна играчка - заснежена шишарка, което изглежда е предметът, който помага на Бриян да съсредоточи силите си. За щастие, това беше споменато в писмото, защото, въпреки че както виждате имам кигата, още не съм я прочела. Вижте точката, която ме мъчи покрай Сара.

И стигаме до фендъма, дал името на кутиите - Хари Потър. Посветени на света на младия магьосник имаме чорапки, свещ и чаша, които може да видите горе на общата снимка. Кутията е с герба на Хогуортс, и въпреки че е хубава, не знам какво ще я правя, защото преливам от чаши XD Чорапките са още един персонализиран предмет - при поръчката можеше да уточним кой дом сме. Аз съм Хафълпаф, и съответно получих жълти чорапки. За тези, които не са посочили, е имало отредени черни - Гриндевалдски. Нямат специални картинки, но затова пък са пухкави термо чорапи, а не обикновени.

Свещта определено бе любимият ми предмет от кутията. Наистина, преди запалване имаше аромат на бадем, в който се влюбих - много го обичам. След запалване придобива по-мек аромат на ванилия и масло. Ароматът се води "Бирен шейк". Винаги съм си представяла бирения шейк с лека нотка на уиски, но предполагам трябва да става и за непълнолетни :D На бурканчето освен завито клонче имел имаше и залепено малко послание от Луна.

Остана да спомена само и още един ароматен предмет - три пирамидки тамян за ароматизиране.

Може би единствената ми критика към кутията е броят картички. Просто когато човек знае че го очакват Х на брой предмета, очаква по-голямо разнообразие, а не 5 от предметите да са еднотипни.

Така, ето каква е равносметката:
писмо
Хари Потър: чаша, чорапи, свещ, картичка с Душко
Дворовете: коледна топка, брошка, книгоразделител
Софийски магьосници: шишарка/коледен орнамент
Коледни легенди и традиции: 4 картички и тамянови пирамидки.

Цената на Muggle Struggle кутията е 20 лв. Струва ли си? Определено. Като нето цена, предметите в кутията доста надвишават цената ѝ. Мисля, че само ръкоделните неща правят над цената на кутията.

Какво трябва да имате предвид, ако я поръчвате? Болшинството неща вътре за ръчна изработка. Т.е., очаквайте, че поне една част от нещата ще са само асоциативно свързани с фендъма. Като шишарката на Бриян или орнаментите за Дворовете от тази кутия. Не очаквайте готови принтове или лога. Като човек, който също се занимава с разни видове ръкоделие, напълно разбирам това, и че понякога е много трудно да измислиш нещо подходящо. Да се чудиш как да обърнеш бродерия на тефтер, или да правиш еднорожки курабии, с надежда получателя да ги свърже с вярната книга (стана!). Засега момичетата се бяха справили много добре със задачата хем да има връзка с фендъма, хем предметът да намира приложение. (Да, така е, коледният месец предразполага - винаги нещо може да стане орнамент :D ) Засега, доколкото разбирам, в кутията не се предвижда книга. В зависимост от личните ви предпочитания, това може да е както плюс, така и минус. Предвид бройката непрочетени книги вкъщи... за мен май ще е плюс.

Дали бих поръчала пак? Да, определено. Може би не всеки месец, но със сигурност бих поръчала пак. Не просто защото подкрепям two struggling muggles :D , а защото получавам кутия, изпълнена с изненада, грижа и лично отношение. 



Коментари

Популярни публикации от този блог

[book review] The Host/Скитница

Летен четатон

[readathon] Имало едно време... - Приказен четатон от bookfan.tasy