Августовско предизвикателство и книж-зарядка

Не е истина колко трябваше да преекспонирам тази снимка, за да се види какво отсъди вълшебното бурканче :D

Както знаете, нов месец - нови предизвикателства във форума :D
Най-напред иде месечното читателско предизвикателство, и ако искате да се присъедините към нас, ето тук е мястото -> http://www.muse-bg.net/t3960-topic
Темата, която се падна за август е "Книга с рисувана корица". Винаги някой се чуди какво точно обхваща тази категория, затова най-лесно е да се обясни с примери :)


Става дума за корици, изработени от художник, независимо с какъв медиум - четка, графика или програма. А извън категорията остават кориците, които са базирани на снимки, дори и те да са обработени с фотошоп или някой негов роднина. Естествено, има и комбинации от двете и ако се наложи, може да прибегнете и до тях, но ако се постараете наистина да си личи, че е рисувана корица, получавате шарено въображаемо бонбонче.

Горе са някои препоръки от книги, които четох наскоро. Поредиците на Рик Риърдън не мога да ги нахваля, и която и да изберете, няма да сбъркате. "Нивганощ" и "Божигроб" на Джей Кристоф са едно от най-добрите ми попадения за тази година и ги препоръчвам с двете си ръце, или с шестте, ако бях копринарка. Двете книги за Индор на Б.Н.Добрев определено изпъкват с арта си, а ревю може да надникнете ТУК .  
 "Гънка във времето" пък ми хареса по-малко, отколкото очаквах, но дизайнът на корицата е прекрасен и абсолютно подхождащ, а ревю може да намерите ТУК


А ето и няколко примерчета за корици, които не подхождат на предизвикателството.

Както винаги, изтърбуших предния ред на библиотеката си за подходящи четива, и ето една лични подборка, от която смятам да избирам през август. На първа линия са "Светлината на Атлантида", за която се каня от няколко седимици и "Лора от сутрин до вечер", на която по принцип се каня от няколко години. И двете получават бонус точки, защото мога да ги комбинирам с други предизвикателства. Подсказка - скоро ще има пост за код ЖЪЛТО.

А сега и няколко думи за августовската КНИЖ-ЗАРЯДКА! След гласуване във форума, което се проведе в тесен кръг, но затова пък беше единодушно, се реши правилата да останат същите. А какви са те? Всеки месец във форума организираме читателска тренировка - като маратон, но по-лекичко, само да загреем, за да сме готови, когато има истински Четатон насреща. Целта 1200 страници от колкото книги си искаме за един месец, и поне за мен, това се оказа доста постижима цел. Откакто провеждаме книж-зарядките, само един месец се наложи да се напъна последните дни, за да стигна целта. А този месец има и истински Четатон!

Ако искате да се присъдените към тренировката, можете ето тук - http://www.muse-bg.net/t3961-topic


Коментари

Популярни публикации от този блог

[book review] The Host/Скитница

Летен четатон

[readathon] Имало едно време... - Приказен четатон от bookfan.tasy