Personal challenge - Bulgarian authors

*scroll down for English*

Ама как, щом съм си наумила нещо - да не го обърна на предизвикателство ! :) Не може просто. За мое съжаление, не намерих някой да ме е изпреварил в такава инициатива, че да мога да следвам (показвам добър стаден инстинкт), затова реших да си спретна самичка. Още от миналата година реших, че през 2013 ще положа по-насочени усилия да си потърся и прочета книги от български автори - разбира се, такива, каквито ме заинтересуват :) Няма да агитирам някой да се присъедини към мен (ама който иска - може, може!), но ако някой има идеи и предложения за заглавия - отворена съм към тях с всички ръце и пипала.

Тъй като обичам бутончето, много ми се искаше да спретна едно. За съжаление, любовта ми към бутончетата и прочее произведения е съчетана с невъзможност да ги продуцирам. Затова, пригответе се - та-ра-ра-рам.... - за текст върху снимка. Уау. Не си харесах подходяща картинка от интернет, та това е снимка от почивката ни лятото на Чудните мостове.

Бг книжки, с които вече съм се обзавела:
"Пълноземие" - Николай Теллалов
 "Слънце недосегаемо" - Николай Теллалов
"Кръв" - Александрина Железова
"Преобразена" - Десислава Дюлгерян
"Десет на минус девета" - Николай Теллалов

На които съм хвърлила оче:
"Човекът, който обичаше Стивън Кинг" - Бранимир Събев
книжки - игри - всички са чели/играли такова чудо, само аз не - не е честно :D
"Завладей българите" - Адриан Лазаровски - карам ги отзад напред, първо прочетох "Българките"
eй на тези е-книжки тук
победителите от конкурса на Сборището на трубадури, ако излязат до края на годината.
Още нещо от Юлка, дори и да не е за Страната на сънищата (обаче си чакам третата част)

Прочетени:
"Извънземното от Долна Митрополия" - Петър Марчев
 "Недосегаем" - Кристиян Малинов
 "Голямото приключение на малкото таласъмче" - Никола Райков
 "Душа" - Александрина Железова
 "Кръв"  - Александрина Железова

А, да, като е предизвикателство, трябва да си поставя и цел, нали? Ами реших да е 7 книжки. До последната минута исках да са 10, ама ако се издъня, много, ама много ще ме яд.

~~~~
So I want to read some Bulgarian authors - but of course I will turn it into a personal challenge! Especially as I didn't find one already organized, so I can join in. I have a love for challenges and a love for challenge buttons too - sadly, I'm not as good when it comes to making buttons. You've already seen my "amazing" creation, made of plain text on a picture. I couldn't find a picture to suit my taste on the internet so I just used a photo from our vacation this summer in Pamporovo. I won't ask you to join in, because I don't believe it eould be of your interest. However, if you feel like checking some books written by Bulgarian authors, I'll be very happy to hear about it!

I decided to challenge myself on 7 books. I wanted to go for 10, but the fear that I might fail grew stronger. And after all, I can always upgrade on a challenge, but I hate going down on a level.

Here is my progress:
The alien from Dolna Mitroploiya - Petar Marchev
 Untouchable - Kristian Malinov
 Anima - Aleksandrina Ghelezova

Коментари

Популярни публикации от този блог

[book review] The Host/Скитница

Летен четатон

[readathon] Имало едно време... - Приказен четатон от bookfan.tasy