About Me

Моята снимка
Здравейте! Аз съм Нина - или Топчо :) Добре дошли на моите странички, където плямпам основно за книжки и разни сръчности.

Blog Archive

Follow by Email

Последователи

Етикети

понеделник, 10 септември 2018 г.

Септемврийско форумно предизвикателство

Темата, която се падна за септемврийскот предизвикателство, звучи доста тромаво. Но след първоначалния миг на осъзнаване ви уверявам, че е доста интересна, лесна и адаптивна! А защо споделям за нея чак сега ли? Защото първите дни от месеца се бях заела със задачки от други предизвикателства . Отметнах буква А от Азбучното предизвикателство с "Арсен Люпен - крадецът-джентълмен" и на карта - "класика" се отчетох с дълго отлагани "Соларис" на Станислав Лем. Но една трета от септември вече мина, така че е крайно време да се захвана с темата!

А тя е: прочетете книга на автор, който е издал или ще издаде нова през 2018 (може да ползвате българското или оригиналното книгоиздаване - по желание)

Направо ще ви представя какво си набелязах, и в обясненията ми мисля, че веднага условието ще се разясни.

Книгата, на която почти със сигурност ще се спра е "Хладнокръвно отмъщение" на Престън и Чайлд.
Тази година дуото се отчете с "Обсидианoвата стая", което прави коя да е тяхна книга подходяща за предизвикателството. "Хладнокръвно отмъщение" е не знам и аз коя подред от поредицата за любимия ми Пендъргаст, но със сигурност е втора от мини-трилогията за Хелън. Миналага година сериозно четях и препрочитах, врече и тази година да напредна с историите на агента.


Това ще е най-вероятният ми избор - имам я от миналата година, препрочитам поредицата и ще се вмести добре в други предизвикателства. Но имам и други подходящи препоръки за вас... и изкушения за мен.

Ето ги и препоръките/изкушенията от I ред. - това са книги, които вече имам у себе си.
"Софийски магьосници" - Мартин Колев . Тази година излезе продължението ѝ - "В сърцето на Странджа". Имам и двете, изкушават ме силно, но не ми се почва нова поредица преди поне да се опитам да завърша някоя.

"Слънчогледите" - Явор Цанев. Тази година излезе "Целунат от Бога". Наистина харесвам разказите на Явор Цанев. Единственото, което ме спира да не е тази книга, е че е в Бургас, а не знам дали ще се прибирам натам този месец.

"Стоманено сърце" - Брандън Сандерсън е доста продуктивен на нашия пазар, като последната му издадена книга е "Оковите на скръбта". Искам да прочета всичко негово, но от наличното имам пълната трилогия за Възмездителите - и бих започнала с препрочит на "Стоманеното сърце".

"Снежният човек" - Ю Несбьо. Тази препоръка я даде и Дийдра. Мисля, че последно тази година излезе "Кръв по снега". Не съм чела още нищо от Несбьо. Взех си "Снежният човек" миналата година, покрай филма (който също не съм гледала), но както е съдбата на много купени от мен книги, още е непрочетена. Предполагам и тук важат страховете ми, че ще се зарибя по поредната поредица.

Ако се отклоня от правия път с някои от тези заглавия, пак добре! :D Но както споменах, има и изкушения от II ред - такива, които нямам у себе си! XD

"Изтръгнати от корен" на Наоми Новик - топла топла е още "Сребърната приказка", а аз така искам да препрочета "Изтръгнати от корен"! Влюбена съм в Саркан и Нушка, но уви - книгата е от библиотеката. Много искам да продължа и с историята на дракона Темерер, чийто превод е прекъснат :/

"Гоблин" излезе тази година и много ме привлича. Не съм от най-върлите фенове на Малерман, но не отричам, че "Кутия за птици" и "Къщата на дъното на езерото" ме държаха под прекрасно напрежение.

Сара Дж. Маас - ех, тя ми се върти в полезрението откакто излезе на българския пазар, но докато се наканя да прочета каквото и да било от нея, изведнъж има десетки нейни книги! Но отново - нямам нейни книги и не е разумно сега да почвам да купувам.


Това е само малка част от моите изкушения от който и да е ред :D Има още десетки подходящи книги и автори - Колийн Хуувър, Патрик Нес - и със сигурност нещо в предпочитания от вас жанр, ако решите да се присъедините към нас във форума - ТУК, както и във всяко от другите предизвикателства. Аз си изтеглих нова карта от предизвикателството, но съм решила да се пробвам да се съсредоточа върху оставащите буквички и квадратчета от бингото.


Няма коментари:

Публикуване на коментар