[challenge] Разреваващото книжно предизвикателство

Бях решила тази година да се въздържам от книжни предизвикателства и да си остана с Форумните - годишни и месечни. Предните години, когато поддържах блога, все се хвърлях с главата напред и се записвах за все що видя предизвикателства. А после се забатачвах с отчитането и като цяло се дъних поголовно. Този път имах намерение да се съсредоточа върху ревютата. Но днес видях Разреваващото книжно предизвикателство от Ари, Претрупаното книжно рафтче и Diagnosis abroad и нямаше как да устоя. Просто вижте заглавието! Толкова точно представя положението *избухва в истеричен смях*
Предизвикателството им има седем категории и седем дни, плюс бонус за ентусиастите :) Категориите са следните:
Категориите са:
1. Детска книга, която така и не прочете като малък.
2. Книга от over-hyped автор.
3. Книга, която си се заклел никога да не прочетеш.
4. Книга от нов автор за теб.
5. Книга, чиято корица те е привлякла.
6. Книга от издателство, от което си се олял със закупените книги.
7. Книга, която е в купчината ти за четене от минимум 3 години.

Бонус категория:
8. Дочети книга, която те мъчи и е отдавна в твоя currently-reading лист

След като дълго оглеждах лавиците, заключих, че нямам подходящи книги и съответно ще трябва да си купя. НО! Се въздържах. : D Как да не се гордея се със себе си. В крайна сметка направих нужната селекция. Освен темите взимах предвид и обема и избирах книги, за които има поне минимална вероятност да ги завърша навреме. А дебелите томове ще ги запазя за Чететоните, където гоним страници.

1. Детска книга, която така и не прочете като малък. - тук във Варна нямам такива... и много ме е яд, защото в Бургас имам идеалните романи за такава категория, от поредицата Вечните детски романи. Тук реших да се задоволя с най-детската книга, която имам - " БУМ! Приключенията на Макс на планетата Пльок" от Марк Хадън. "Случката" му беше разкошна, така че се надявам и това да е забавно.
2. Книга от over-hyped автор. - отначало смятах да почна "Академия за вампири", но се спрях на по-лекогабаритната "Къщата на езерното дъно". Всички превъзнасят Джош Малерман покрай "Кутия за птици". На мен тя ми хареса, но просто ми хареса. 4 звезди.
3. Книга, която си се заклел никога да не прочетеш. - Отначало се бях спряла на "Младенец и черт" на Борис Акунин. Не че имам нещо против да я прочета, но честно казано нямам нито надежди, нито желание. По-късните неща на Акунин не ме радват колкото тези от началото на поредицата за Фандорин, дори не съм сигурна защо купих тази книга. (защото пише, че е книга-филм, затова). Нооо след това открих, че имам тук "Алхимикът" на Паулу Коелю. Ето това вече е автор, когото нарочно избягвам. Така че ако се прежаля, ще е тя.
4. Книга от нов автор за теб. - тук избрах "Ридание" на Маги Стийвотър. Освен, че не съм чела нищо от нея, та е идеална и за Майското предизвикателство, където темата е "Природа" с всички прилежащи горски духове, феи и прочее.
5. Книга, чиято корица те е привлякла. - "Душата на императора" - Брандън Сандерсън. Кориците са дървени. Как няма да ме привлече с дървени корици?!?
6. Книга от издателство, от което си се олял със закупените книги. - щом става дума за оливане, отговорът е Егмонт. Особено покрай промоциите им на книги със списания. За тук избрах "Тайната на изгубената книга" на Карън Мари Монъниг.
7. Книга, която е в купчината ти за четене от минимум 3 години. - Мисля, че "Соларис" на Станислав Лем се вписва, въпреки че нямам представа откога отлежана.

Бонус категория:
8. Дочети книга, която те мъчи и е отдавна в твоя currently-reading лист - За тази категория се спрях на "Лора от сутрин до вечер"- Димитър Коцев- Шошо.

Списъкът ми засега е това, но подлежи на промяна.Накрая сигурно пак ще се издъня о ще отчета една книга във всички категории, но сега още ентусиазмът ми е на макс :D Така че нека подема призива - ДА БЪДЕМ СМЕЛИ И БЕЗОТГОВОРНИ[ :D

Коментари

Популярни публикации от този блог

[book review] The Host/Скитница

Летен четатон

[readathon] Имало едно време... - Приказен четатон от bookfan.tasy