[challenge] Пътешественическо предизвикателство

Пътешественическото предизвикателство също е преминавало през различни трансформации. Една година във форума пътувахме във времето, отбелязвайки различни времеви периоди. Миналата година - а и тази също - решихме да се придържаме към по-класически начин на пътуване - в пространството. Само че и сега има врътка - може да пътешествате с авторите, или с героите.
В единия вариант броим колко места сме посетили чрез героите в книгите, а в другия - чрез националността на авторите.  Естествено, пълните правила може да видите като кликнете тук на линка към форума, или на спойлер тага точно отдолу, за да ги отворите в блога.
Кликнете за правилата на Пътешественическото предизивикателство!

Пътешествие с герои - четете книги, в които с героите посещавате различни места. С всяка прочетена книга посещавате дадено място, което може да е страна от истинската земна карта, или съвсем друг свят. Посещение се брои ако действието се развива там. Една страна/свят може да се брои само веднъж.
Пътешествие с автори - четете книги от автори с различни националности.
Една книга се брои само за едно посещение, дори и да има повече спирки в нея.
Може да броите една и съща книга и в подпредизвикателството с авторите, и с героите
1 книга = 1 билетче
1 ревю = 1 допълнително билетче
Ако искате може да си поставите някаква бройка за цел. Винаги по-късно може да я промените.

Не си поставям конкретни цели, по-скоро смятам да видя докъде ще стигна, но ще пробвам и двата варианта. Надявам се все пак да направя една малка екскурзийка с автори, защото все си мисля, че книжният ми мироглед е малко затворен и се ограничава с англоезичните автори ;)


Коментари

Популярни публикации от този блог

[book review] The Host/Скитница

Летен четатон

[readathon] Имало едно време... - Приказен четатон от bookfan.tasy