[challenge]Азбучно предизвикателство 2018

Азбучното предизвикателство е известно още като "Супичка" - сещате се, заради онова фиде от буквички, което има навика да изписва тайни послания в купата ви. Последните години се наложи традицията да редуваме какво да готвим на супичка - заглавия или автори. 2018 на ред да заглавията. Така в този случай целта на предизвикателството е за всяка буква от азбуката да прочетем съответно заглавие.
Както и с предните предизвикателства, може да прочетете пълните правила, ако кликнете на линка към форума, или на спойлер тага точно отдолу.
Кликнете за пълните правила на Азбучното предизвикателство!

Попълнете цялата азбука като четете книги със заглавия, започващи със съответната буква
Може да се водите по кирилица, по латиница, или по двете
Ако се водите по латиница, може да изпускате определителния и неопределителния член в началото на заглавието. Така (The) New adventures of Tom ще е на N, а A tale of two cities ще е на Т
За кирилицата по ваше усмотрение може да пропуснете ь, ъ и й
Една книга може да участва и в двете азбуки
1 попълнена буква = 1 билетче. Няма значение колко заглавия с тази буква прочетете, 1 стига, за да я отметнете
Няма значение на какъв език четете
1 отчетено ревю - 1 допълнително билетче И това е! Азбучното предизвикателство е с най-лесните правила, но е по-трудно за спечелване, отколкото изглежда на пръв поглед! Успех, и ви пожелавам хубава супичка през 2018. За повече стимул, на всеки три месеца във форума правим томболка за участниците, така че сте добре дошли!

Азбучното предизвикателство, поне за мен, е едно от трудните. В началото винаги тръгва лесно, но с напредване на годината изведнъж се оказва, че все четете книги, започващи с буква К или М, а изпитвате чувствителен дефицит не само на чепати букви като Ч или Щ, но и с доста по-лесни, поне привидно, като И например. Мисля, че досега не съм успявала да попълня цялата азбука, но въпреки това го правя всяка година. Мини целта ми е да попълня поне 20 букви.

Коментари

Популярни публикации от този блог

[book review] The Host/Скитница

Летен четатон

[readathon] Имало едно време... - Приказен четатон от bookfan.tasy