Топчесто раздаване #3 - "Макатрицата"

Акцията ми продължава и е време за трета книжка за предаване нататък :) Ако някой се чуди за какво иде въпрос, ТУК обяснявам ;) Засега смятам да намеря по този начин нов дом на десетина книжки, след което да се върна на стандартното форумно раздаване на тримесечие. За предната книжка ("Котаракът и черният нарцис") имаше само трима желаещи :/ Дано този път да са повече!

А книжката този път е "Макатрицата" на Братя Робертски

Този път нямам ревю на книгата, затова ще приложа кратката анотация:

Откровено казано, на кого му пука?

Пародия... или може би искат така да си мислите?

Гордън (или Немо, както го знаят в чатовете) бива събуден по най-груб начин, за да осъзнае реалността. Той изобщо не е координатор на база данни, а роб на Злите Мислещи Машини, които го държат в пашкул от виртуална реалност. Онзи, който го събужда (мъжественият и дребничък Смърфей) смята, че има шанс Немо да се окаже Никаквия, чието его е толкова незначително, че може да се изправи срещу Макатрицата и да я разруши.


Оказа се, че и аз, и другарчето ми имаме екземпляр от тази книга, затова моята поема към осиновяване.  Четох я преди доста години - като цяло мога да кажа, че беше симпатична пародия на "Матрицата". Беше всъщност по-смислена, отколкото очаквах - когато я четох навремето, бях тъкмо гледала "Шматрицата" -руска пародия с изключително изобретателен и черен хумор XD "Макартицата" е по-цензурирана, но все пак забавна и приятна, особено в началото и към края, доколкото си спомням. Освен това, книгата е изчерпана почти навсякъде по книжарниците , така че се намира единствено на старо 😉

Ако желаете вие да сте следващия читател на "Макатрицата", може да изявите желание до  вечерта на 1 декември, петък. При повече от един желаещи ще избера победител на случаен принцип в петък вечерта.

Правилата са същите като миналата седмица, но ето ги отново:
За да участвате:


  • Напишете коментар под поста за съответната книжка във фейсбук страничката на Wanderbook
  • Повечето книжки вече са четени, само някои са съвсем нови.
  •  Не сте длъжни да харесате страничката. Ако мислите, че някой ваш приятел би се заинтересувал, може да го тагнете. Така вие ще поучите две билетчета за тегленето. (Ако другарчето ви наистина реши да участва, ще трябва и то да коментира.) Ще оценя, ако тагвате другарчета, които още не са взели участие в съответното теглене, за да разберат повече хора НО - ако не ви се занимава с лайкване и тагване - не сте длъжни, един коментар "участвам" е достатъчен.
  • след крайния срок  на случаен принцип ще избера някого.
  • Ще пратя книжката с БГ пощи за моя сметка. Щом я пратя, ще пиша на победителя. Ако случайно победителят не желае доставката да е по пощата, а с куриерска фирма - доставката е за негова сметка.

 Надявам се да има участници - и успех!

Коментари

Популярни публикации от този блог

[book review] The Host/Скитница

Летен четатон

[readathon] Имало едно време... - Приказен четатон от bookfan.tasy