Book Scavanger Hunt Tag

Ня, изобщо  не искам да поглеждам откога не съм писала, но преди ден-два се натъкнах на място и причина, пред които никакви извинения за незавръщане в блогосферата не минаваха - блога на Йоана/Joane McGrath и нейното съкровище от тагове. Винаги съм обожавала всякакъв вид книжни игри (ако десетките книжни предизвикателства, на които съм записана с блога, и  петте хоствани във форума не са достатъчен хинт), и естествено знаех за съществуването на книжните тагове. Но никога не бях виждала толкова много, и то на български, така че направо изригах с "Ишкамишкамиашкаммммм!!!!" и се втурнах да отмъквам тагове :D

Насред изобилието се чувствах като лепната на витрината на тортаджийница, чудейки се с кое с кое свръхкалорично прегрешение да започна; но докато се наканя, стана твърде късно и сладкарницата спусна кепенците. В контекстуален превод - наистина стана твърде късно, и заспах. Реших да започна с Book Scavanger Hunt-а, където трябва да изрушкаш домашната си библиотека в търсене на книги, отговарящи на условията. Тази тема спечели оспорваното съревнование, защото реших, че мога да проведа едно такова търсене тук в студентската квартира, и едно - когато се прибера вкъщи.

Dear me, I can't remember the last time I wrote here, but few days ago I found the perfect reason to get back to blogging - Joane McGrath's blog and her collection of tags. I'm a huge fan of all book related games - if all those challenges haven't given me out yet and was all like "Gimmegimmegimme!". Since I'm doing those mostly for fun and for filling in between reviews (that should be coming any moment now!) I apologize if from time to time I get lazy and not translate it all.

I decided to start with the Book Scavanger Hunt, where you have to search for titles matching the requirements - here we go!

1.Име на автор или книга със З в него
"Зовът на кукувицата" - Робърт Галбрейт.

2. Класика
"Осъдени души" на Димитър Димов си е класика... макар че, признавам, още не съм я прочела, въпреки че останах пленена от "Тютюн"

3.Книга с ключ на нея
Тази точка ме измъчи най-много. Когато четох условита, пред очите ми веднага изникна корицата на "Инкарсерон", но се оказа, че тя е в Бургас. Не открих нищо сред физическите книги, и накрая ми се наложи да се обърна към електронните. Там и намерих това киндъл фрийби, което съм свалила преди време. Но тъй като правя снимките с таблета, а той ми служи и за четец, тук се разминах съвсем с реално снимка.

4.Намери нещо на рафта си, което не е книга
Една малка псевдо-хобитска компилация :D За ролята на Смог заех от "Как да си тренираш дракон", а Тор винаги е добре дошъл. На горния рафт имам турбо-охлюв, който за съжаление не мина кастинга за тази сцена.

5.Намери най-старата книга на рафта си
Всъщност най-старото издание, което имам във Варна се оказаха именно "Осъдените души" от 1960, но при дефицита на класики реших да ги оставя в онази категория и тук да се задоволя с "Приключенията на Лиско по море", която си младее с дата на издаване от 1982л Мисля, че от тази книга бе "и през тъмните стъкла на очилата, пяната имаше цвят на скръб", един от любимите ми цитате евър.


6.Намери книга с момиче (жена) на корицата
Заради тази корица реших да събера трие книжки от тогавашната серия на списанието. Много ми беше нежна и миличка, а и романчето също.

7.Намери книга с момче (мъж) на корицата
8. Намери книга с животно на корицата
9. Намери книга с мъжки главен герой


Мг, наистина ли буквите са толкова розови?! О.о Това чета в момента, бтв. Oh, you're no good, can't you see, brother Louie, Louie, Louie... Лестат ми липсва, въпреки че частите без него всъщност  ми харесват повече. Уиърд, знам.

10.Намери книга само с думи на нея

11.Намери книга с картинки вътре


Обичам всичко в тази книга, освен името. Французи са, действието се развива във Франция, отде туй Х? Юго, Юго, Юго.

12. Книга със златни букви
 Не знам дали си личи, но под ковчега има килимче от проснат прилеп

13.Намери дневник - истински или фалшив

Ще мина с "Тайните дневници на мис Миранда Чийвър", въпреки че съвсем малка част от книгата е под тази форма. Мислех си да снимам читателския си дневник, който в началото на всяка година се заричам да си водя, но не можах да го намеря. Това общо взето обобщава съдбата на всичките ми дневник-рилейтед проекти.

14.Намери книга, написана от някой с често срещано име
ОТ Джон по-срещано, здраве.... Освен когато търся книга на Джон Конъли и навсякъде се опитват да ми пробутат Майкъл Конъли.

15.Намери книга, която има близък кадър на нещо
Очо :D

15.Намери книга, която е написана в най-ранния период от време, която имаш
Малко се озадачих от това условие. Написана в най-ранния период, или със сюжет, развиващ се най-рано? Във всеки случай, реших да се спра на Есето за паралитичния тремор на Паркинсон, написано през 1817.  Мисля, че е дори и да става дума за развитие на действие, това е по-старо от историческите романи, които имам тук. Това издание е някъде от 80-те, но е фото-копие на оригинала с готините му шрифтове, дори и с рекламите на други издания накрая. А самата книжка е толкова приятна и хубава за четене, че просто не мога да гледам на нея като на учебна литература.

16.Намери книга с твърди корици с подвързия

Диви. Тебеширчета. ftw.

17.Намери синьо-зелена книга

18. Намери книга със звезди
Дето луната, там и звездите (освен ако Нефтохима не си е махнал филтрите)

19.Намери книга, която не е е YA
 "Освобождението на Атлантида" - Алиса Дей - никакво young, само adult си е :D

20.Намери най-дебелата книга, която имаш

700 и мъъънинко отгоре

21.Намери най-тънката
Едва 41 странички

22.Намери книга с много гледни точки

Искам чаптъри от Нико. И искам да свърша тази поредица, но не искам. Поне вече се задава Асгардската сага.

23.Намери блестяща книга/лъскава

Мии... това е най-шайнито, което намерих.

24.Намери книга с цветя
Тихо там, туй детелинките са си съвсем легитимни цветя.

И сега се предполага да тагвам хора, ама не се сещам за другарче, още повече блог-другарче. Тъй че, ако просто видейки това ви се разтупка сърчицето и ви засърбят ръчичките, както беше моят случай - чувствайте се повече от свободни да изтърбушите цялата си библиотека и да я снимате по съответните правила :D

А да, щях да забравя - трябва да благодаря за любезното съдействие на шала си с жирафи, който осигури фон, и на триножника от детско меню на МакДоналдс. Без вас нямаше да е същото.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Летен четатон

[book review]Rarity from the Hollow

Трибагрен четатон - финален отчет