About Me

Моята снимка
Здравейте! Аз съм Нина - или Топчо :) Добре дошли на моите странички, където плямпам основно за книжки и разни сръчности.

Blog Archive

Follow by Email

Последователи

Етикети

вторник, 26 март 2013 г.

Pasty tour/Пирожка тур!

This post is part of the Pasty tour! Scroll down for an interview with the author, and don't forget to get yourself in her giveaway! I will be donating a prize too!
Marjie Myers
Здравейте пак! Преди известно време бях споменала, че ще се включа в една блог обиколка - Пирожкената обиколка (е как да подмина такова заглавие). Моята спирка беше на 25, но тогава постнах само на крафтърския си блог, сега пускам нещата и тук.
Най-напред да ви представя авторката  - тя се казва Кейт, но отскоро се подвизава под творческия псевдоним Марджи Майърс. Кейт си води доста разнообразен блог, пълен с нейните крафт творения (както се и запознахме покрай тях преди около година), музикални ревюта и лично творчество. Наскоро тя се осмели и да издаде собствена електронна книжка, за което много ѝ се възхищавам и я поддържам :)

ЩКато част от Пирожкеното турче (а защо пирожки - ами, както се оказа, класически Корнуелски пирожки съчетавали два противоположни вкуса, което е вярно и за двете истории в книгата), та като една от многото пирожки в обиколката, от мен се очакваше да направя интервю с авторката, освен ревюто(което пък не беше задължително, но беше по-лесно!). Тъй като аз съм почти последната спирка, и всички хубави въпроси бяха вече зададени, прекарах целия минал уикенд да се гърча и да се чудя какво да питам, когато на Кейт и хрумна гениалната идея да интервюирам не толкова нея, колкото героите от книгата. И така в крайна сметка се сдобих не с едно, а с цели три мини интервюта! Йей!
И така, да започваме с тях!

Най-напред е интервюто с Раян, главният герой от първия от двата разказа в книгата, "12 дни".  Въпросите към него са удебелени, отговорите са в нормален шрифт, а моята реакция към отговора - в италик.

И така, Раян... Разбрахме, че не си от най-романтичните хора... какво те накара да организираш тези "12 дни"?
Обичам Сара толкова много и виждам как другите правят различни романтични неща, а и това е нещо, за което тя често ми говори. Предполагам, че исках тя да знае, че бих направил подобни неща за нея, и че няма да и се наложи да се откаже от романтиката, за да бъде с мен. Исках да и предложа по Коледа, защото това по принцип е доста романтичен месец.

Много сладка идея и хубаво си се сетил :) И определено сега ще има какво да разказва на много Коледи занапред.

Вярваш ли, че романтичните жестове са задължителна част от всяка връзка?
Да, но вярвам, че не е задължително да са традиционните романтични жестове. Повечето неща могат да бъдат романтични, ако си с някого, когото обичаш.
Абсолютно правилно! А и на теб ти хрумнаха някои много нетрадиционни жестове !

Кой беше любимият ти ден за планиране... и кой в крайна сметка протече най-добре?
Първият ден ми беше любим за планиране, защото си бях у дома, и можех да се отпусна малко. Мисля, че денят, който мина най-добре, беше с гривната, на Сара наистина ѝ хареса.
Мисля, че моят любим беше деветият ден... между другото, Раян, ако отново се окажеш в криза, подобна на тази през четвъртия ден... непременно ме повикай:D

Как се почувства, когато разбра какво се е случило със Сара?
Как да го изкажа с думи... Почувствах се, все едно бях в асансьор и изведнъж той пропадна и нямах никакъв контрол.
Мога да си представя колко си бил шокиран! Но все пак успя да запазиш в голяма степен спокойствие и се прояви наистина много добре

И накрая - как мина сватбата?
Сватбата... ами, още не сме определили дата, на Сара и отне повече време от очакваното да се възстанови, пък и не бързаме за никъде. Когато е готова, тя ще ми каже.
Доста съм любопитна какво ще измислиш за сватбата. Предполагам, няма да има коне, но може би гълъби? Знам, че на някои хора гълъбите със сигурност ще им харесат...
~~~~
Надявам се да ви хареса интервюто с Раян и да пробуди интереса ви! Неговата история се развива в първата част на книгата на Марджи, "12 дни". А сега нека преминем към втората част, която е посветена на хорър историята, "Млади 80". Това интервю е доста по-кратко, защото е проведено със злодея, който е страшен, пък и си харесвам тялото така, покорно ви благодаря.

Защоооо, ама защооо?!? Защо правиш така? Държиш се подло и гадно, да знаеш.
Ха.... хахаххахаха... мухахахха.... направих го, защото можех

А аз си мислех, че поне ще се извиниш с нещо за велика цел или общо благо. Добре, може и да си откровена, но все пак си подла.

Ще споделиш ли как всъщност го направи? Магия или наука?
Никога няма да споделя тайните си... но нека кажем, че използвах всичко, до което имах достъп и опитах няколко пъти, докато успея.
О, боже! Значи има още жертви! Чудя се колко дълго е продължавало това...

Мислиш ли, че всичко вече е свършило? Ами ако Ана се опита да си върне, каквото ѝ отне? Ами ако приятелят усети подмяната?
Тази глупачка? Няма. Докато приятелят ѝ не знае, тя няма да може да стори нищо.
Няяя! Ана, не се предавай, бори се момиче!
~~~~

Бррр, окей, побиха ме тръпки! А вас? Ще разкрия само, че на Ана хич не ѝ беше лесно в този разказ...

И накрая, имаше и няколко въпроса към авторката. Не всичките са особено оригинални, и някои бяха зададени под различна форма на други спирки на обиколката, но колко често ще ми се отдаде възможност да се изявя като журналист? Така че си ги задавааам.

Най-напред да попитам... сладко или кисело?
Сладко! За предпочитане шоколад. Но ако е за книги, кисело

В шоколада е истината :)Особено ако е с пълнеж.

Знам, че повечето интересни неща вече ти бяха зададени като въпроси, но аз съм любопитна относно някои детайли за начина, по който пишеш. Представяш ли си цялата история (герои, сюжетни линии, край) преди да почнеш да пишеш, или ги измисляш в ход?
Измислям в ход, понякога има някаква идея или основа, но обикновено просто измислям, докато пиша. Сестра ми винаги пита какво ще се случи после, сякаш имам някаква идея! Така че, когато пиша на части, както е със серията, която пиша в блога, и историята спре в някой критичен, момент, аз също не знам какво ще се случи до следващата седмица. Подобно е ис историите. Но все пак, до някаква степен планирам завършека.
Това е готино, историите ти често се завъртат така, че успяват да ме изненадат.

Имаш ли някакъв писателски навик - като да речем да пишеш известно време всеки ден, или определен брой думи?
Правила съм така само по време на NaNoWriMo и романът, който написах тогава. Но пиша всеки ден, по желание, а не по план. Но е всекидневно, и със сигурност е янавик. Ако нямам какво да пиша, се чувствам изгубена. Надявам се да си изградя график за подкаста (инфо скоро) и да си отделя време за писане.
А това е даже по-готино. Аз се опитвам да си поставя за цел определен брой друми на ден (включително и блог постове, за да смогвам), но обикновено се провалям, малко или повече. Така че е чудесно, че имаш навик да пишеш всеки ден!

 Преди да публикуваш, променяш ли нещо? Мина ли през много редакции (да си редактираш сама, или с помощта на приятели, семейство, бета-читатели?)
Направих някои промени, но нищо по основната история. Помогна ми приятел. За романа, мисля, че ще съм по-взискателна.
Понякога първите идеи се оказват най-добри. Надявам се скоро да споделиш повече за романа, след двата разказа имаше малка подсказка за какво ще бъде той, и определено ми стана любопитно.

Често участваш в различни игри за писане... коя е любимата ти?
Понякога участвам редовно, а след това пропускам, но наистина ми харесва "Проза в пет изречения"
И на мен това ми е любимо за четене, винаги се учудвам как успяваш да построиш  историйка само в пет изречения.

Тъй като се занимаваш и с ръкоделие, а аз супер много се радвам, когато видя писател, който е и крафтър - ръкоделието сега пречи ли ти, или ти помага в процеса на измисля?
Мисля, че писането пречи на ръкоделието, защото очевидно трябва да си използвам ръцете. Депресиращо е, но се опитвам да си направя график, за да не се налага да жертвам нищо. Обичам ръкоделието и в момента ми липсва. Скоро ще се местя и след всички промени се надявам да си изработя нова рутина
Надявам се да намериш време, защото обичам творенията ти.

Сега, когато турът почти свърши, доволна ли си от резултатите?
Не съм сигурна какви са резултатите. Никога не са били да продам много книги, но исках да разширя кръга на читатели и не знам дали е станало или не. Възроди се желанието ми да направя подкаст и започнах организацията и уговорих интервюта с музиканти и писатели, така че това също е страхотен резултат. Единственото нещо, което искам, е повече хора да четат, за да могат да споделят мнение, но от тези, които го направиха, имам добри отзиви, и наистина не мога да искам повече.

Е, блог обиколката може и да свършва, но всъщност това май е само началото! Идва новият ти ромон, новото подкаст шоу, в което ще ни срещаш с инди и не само, писатели и музиканти, и съм убедена, че има и още. Така че със сигурност си струва да се оглеждаме и ослушваме за в бъдеще за Марджи Майърс :)


Надявам се, че интервютата ви харесаха! Ние поне се забавлявахме много, докато ги правехме. Може да прочете и ревюто ви на книжката, за да видите цялостното  ми мнение. А също така, не пропускайте томболата с награди, която Кейт прави в края на тура! Повечето награди още се пазят в тайна, но със сигурност ще има е-копие от книгата, както и малка изненада от мен. Много се чудех какво да измисля, за да се връзва с книгата, и тъй като първият разказ е обвързан с 12те дни на Коледа, реших да ушия Коледно орнаментче на победителя. Така че идете и коментирайте, със сигурност няма да останете разочаровани!
Включете се в томболата ТУК!

Ако ви е станало интересно, посетете блога на авторката, както и нейните Twitter, Facebook и Youtube 
А накрая може да отбележте книжката в Shelfari или Goodreads 

~~~~~~
Hello everyone! Remember when I told you that a show will be visiting? Well, the time has come! Today, 25th, is my stop of the Pasty tour! Maybe you came here following all the other blogs in the tour, maybe not - but now, gather closely, because I'm going to present you the author!

Let me hear you scream for Kate from The suddenly Kate Show, also known as the author Marjie Myers! Maybe you know Kate via her stitchings and crafts, or her music reviews, or her own writings - like you can see, she is one talanted girl! In case this is your first time hearing of this young lady, I suggest you go go go to her place and pay a nice and long visit (after reading this post till the end of course).

So, Kate is not only a crafter, but an author too. I am here to talk to you about her brand new shiny e-book, but I just have to mention her on going series that you can read on her blog - Girl's best friend. It is never too late to go and start following the adventures of Millie, who is a great character by the way - and in a great setting too.

But now for the interview. Maybe you have already read the ones on the blogs on the tour before me. They were all great interviews - and I mean GREAT! They had pidgeons, and mooses (if this is the correct plurial) and I think even sheep. So I was at total loss what questions to ask, when Kate came with the brilliant idea to interview the characters. This is how you got not one, but 3 interviews - with one character from each story, and the author herself.

Oh, but maybe I should tell you bit about the book first!


Synopsis
This ebook consists of two short stories, 
12 Days
A romantic comedy; a man, a woman, a dog, a challenge, romance, laughter, memories, love & hope.
Young 80 
A horror; a young woman, a foggy night, a race home, trapped, scared, confused, crazy, an old woman, an empty room, a lost love and hope.
First comes my interview with Ryan, the main character from 12 days (questions in bold, answers - in normal font and my reaction to the answer - in italic

So, Ryan... you're known not to be the most romantic person... why did you decide to organize the whole "12 days" thing?I love Sarah so much and I see how others do romantic things and it is always something she tells me about, I guess I wanted her to know that I would do those things for her and also that she didnt need to be giving up on romance by being with me.
I knew I wanted to propose at christmas time as it in itself is quite a romantic month.

That was really cute and thoughtful of you! You sure gave her lots to tell about :)

Do you believe that romantic gestures are a genuine part of every relationship?
I do, but I do believe that they dont necessarily have to be traditionally romantic gestures. Most things can be considered romantic if they're with the one you love.
Now you said it! You just couldn't be more right. And you came up with some really untraditional romantic gestures too!

What was your favourite day to plan... and what day turned the best in the end?
Day 1 was my favourite day to plan because it was at home and I could relax a bit. The day that turned out the best was the charm bracelet I think, Sarah was really happy with it.
I think my favourite was day nine... by the way, if you happen again in a crisis like in day four... please call me :)

How did you feel when you heard what happened to Sarah?

You want me to put that into words?....erm...I felt like I was in a lift and all of a sudden it was falling and I had no control over it.
I can imagine the shock! You still were able to keep your cool... You really were great in the end

And finally - how was the wedding? :) 

Wedding...ha...we havent set a date yet, Sarah took longer than expected to recover and we have not been in any rush,  but when she is ready she will let me know!

I am quite curious about what you will come up with for the wedding! No horses I guess, but maybe some pidgeons? I know some people who would enjoy the pidgeons.

~~~~~~
I hope you enjoyed this little interview with Ryan! Did it sparkle your interest? I bet! Read 12 days to firn out everything that happend with him and Sarah!
And now for the interview with the character from the second story, Young 80. It is quite short, because the person was quite scary, and I like my body as it is, thank you very much.

Why, oh why? Why did you do this. You're being evil and mean, you know.
Ha...hahhahaha....muahahahah!...and I did it....because I could...and I can,

And here I thought you would come up with something about the greater good or stuff! Ok, you're honest, but you're still creepy and mean.

Caring to share how you made it? Magic? Science?
I could never reveal my secrets...lets just say...I used whatever I had access to and then I experimented several times until I got it right.
Oh dear! So that would mean there are more victims! I wonder how long this has been going on.

Do you believe it's all over now? What if Anna tries to get back what was taken from her? What if her boyfriend figures out the fraud?

That fool?! He won't. As long as her boyfriend never knows then she wont be able to.

Squee!! Anna, don't give up, girl! Fight, fight!
~~~~

Brrr, ok, this gave me the creeps! What about you? Anna really had hard times at Young 80...

And finally, few questiond for the author herself! Well, not all of them are very original, and some were in a sense asked before, but I really wanted to ask them myself! It's not everyday I can ask questions like this (usually I ask "So sir, what has lead you to the hospital" or something along the lines)

First, I must ask... sweet or sour?

Sweeeeet! Chocolate preferably. But if books then sour.

In chocolate lays the truth :) Especially when it's with filling.

I know most of the interesting things have already been asked to you during the tour, but I'm pretty curious about some details of your creative process. Do you build the whole story in your head (characters, story lines, ending) before you start writing, or you create it on the go?
I create on the go, sometimes from a prompt or an idea but usually just as I go. My sister always asks e what is going to happen next as if I know! I never do. So when there is a part for instance, in my current online series where it stops at a crucial point, I also don't know until the next week. It was the same with the stories. Although, endings you do have to plan in advance to some extent.
I think this is really cool. The twists in your stories always got me.

Do you have some kind of writing routine - like writing for a certain amount of time, or managing a certain number of words daily/weekly?

The only time I did that was for NaNoWriMo and the novel. I do write daily out of desire as opposed to a strict schedule. But it is daily and is definitely a habit. If I don't have something to write about I feel a little lost. I am hoping to get a schedule sorted due to the podcast (post coming soon) and I think I will have to allocate myself some writing time.
Now this is even cooler. I try setting myslef a certain goal of words for everyday in order to keep up with writing blog posts and writing series for a forum, but I fail kinda miserably. So your habit of daily writing is awesome!

Before you decided to publish, did you make any changes? Do you go through lost of redactions (self readcting or with the help of friends/family/ beta readers)?

I made some changes and tweaks but not to the main story. I had the help of a friend. For the novel I think the process may be more rigorous.
Sometimes firsts are best! I can't wait to hear more about your novel. The preview in the end of the ebook was really intriguing
You participate regularly in different writing prompts.. which one is your favourite?

I have spates of regularly participating and then nothing, but I do like Five Sentence Fiction.
I love those most too! It's really awesome how you can come up with a story on just 5 sentences.


And since you're crafter too, and I get double and triple happy  when I find an author - crafter - does craft gets in the way now, or is it helping your creative process?
I find that writing is getting in the way of my crafting because obvious I need to use my hands. Its very frustrating but again I am trying to get a schedule so that nothing gets sacrificed. I love to craft and I am missing it at the moment. I am moving soon so hopefully after all that upheaval I will settle into  a new routine.
Mmm, I hope you find some time! I love your crafts!
Now when the tour is almost over, are you happy with the outcome?


I am not sure what the outcome is or was, I guess it was never to sell loads of copies, but I did want to widen my audience and as to whether that has happened I don't know. It has sparked my podcast desire and I have started the wheels in motion on that and booked interviews with musicians and writers already so that is a great outcome too. The only thing I wish is if more people had read it so they could give feedback but from those who have I have had nice things said and I can't ask for more than that really.
Well, the toud might be coming to an end, but actually all is just in the beginning! Your new novel, the new podcast show with writers and musicians, and I bet there is more. Def worth keeping an eye on Marjie Myers, don't you all think!
I hope you enjoyed those interviews! My review on Marjie Mayer's book will be out shortly (I thought in one post it would be just suuuper long), but before I hit the publish button there are few more things I should add. Did you guess it right - links!


Check the book on Amazon!
For more info, follow the author on Twitter, Facebook and Youtube

You can add the book to your list on Shelfari or Goodreads

Oh! And the most important thing! Kate is having a giveaway! What could be more awesome than a secret pack of goodies! I have some guesses on what could be in, but I will share only one. Because it's not a guess XD I decided to donate a small prize to the winner of Kate's giveaway. I really wondered what it should be, to relate with the stories, and I decided to be a stitched ornament of the winner's favourite day of Christmas (I was thinking of the Dragon dreams freebies - I saw Jo stitching them and I am so in love, but it can be any free pattern of winner's choice). So go leave a comment and list yourself for the giveaway! I assure you, you won't be dissappointed!

Enter her giveaway HERE


Няма коментари:

Публикуване на коментар